divendres, 26 d’abril del 2013

CARTELLS IMATGES I PARAULES

Hola!

Avui he fet una activitat de consciència fonològica amb aquestes cartes d'imatges i paraules que ha agradat molt als nens i nenes de l'aula.
Primer els hi he presentat les targetes, anaven mirant la imatge i intuint que podia posar, o les lletres que coneixien. Després els feia adonar-se de que algunes acabaven igual, també hem buscat altres possibles paraules a més de les que teniem en aquesta selecció.
Després he repartit a cada nen un cartronet i feia que busquèssin entre ells el que sonava igual.
Finalment hem posat uns quants al mig i hem fet tipus memory, buscant la parella que sonava igual.
Dir-vos que he volgut començar en un vocabulari proper i m'he assegurat que els nens el coneguin, ja que és aquest és un dels aspectes més importants!

 Núria

dimecres, 24 d’abril del 2013

PROJECTE AEROPORT I DELS AVIONS

Avui per fi hem donat per finalitzar el projecte de "l'AEROPORT I ELS AVIONS". Ha sigut tota una aventura per a tots plegats... Hem pogut aprendre moltes coses que no sabíem (fins i tot jo he après coses), vam visitar l'aeroport GIRONA COSTA BRAVA, allà ens van explicar moltes coses sobre l'aeroport i vam veure una avioneta... A classe hem fet manualitats d'avions, hem mirat contes i vídeos, hem jugat amb els avions que hem portat de casa, etc. Aquí us deixo uns powers que he creat per fer tot el projecte:

 - Aquest primer és sobre l'aeroport: explica què és un aeroport, les seves principals, parts, que es fan, etc.

 
- Aquest altre són les fitxes que vaig a fer a partir de les inquietuds que tenien els nens i nenes sobre el tema. Veureu que a cada una de les coses que volien saber hem dedicat una petita activitat i hem fet una fitxa de treball
.
Puc dir que estic molt orgullosa del resultat final, ja que avui m'han fet uns dibuixos preciosos!!! Gràcies a tots per la col·laboració!! Ara toca un altre... aviat tindreu noticies!!

DRAC I ROSA DE SANT JORDI 2013


Més fotos del procediment de la rosa i el drac...
Així podeu veure com de bé ens ho vam passar!!




dilluns, 22 d’abril del 2013

ROSA I PUNT DE LLIBRE DE SANT JORDI 2013

Hola!! Després de molt rumiar al final em vaig decidir per fer una rosa i un punt que mai havia fet i el resultat ha sigut molt satisfactori. Com podeu veure!

La Rosa està feta amb tovalloletes humides i paper pinotxo de color verd, també necessitem una broqueta de fusta i pintura de color vermell que cal barrejar amb aigua, als nens i nenes els hi vaig dir que era la sang del Drac... Els hi va encantar tocar-la i olorar-la!!



i el punt de llibre està pintat de manera secreta... vam barrejar la pintura amb sucre i ens ha quedat un to màgic a la pell del drac! molt autèntic!!




diumenge, 21 d’abril del 2013

UN GRAN MAESTRO QUE TODOS LOS QUE SOMOS MAESTROS NO PODEMOS DEJAR DE CONOCER!

Una charla que nadie se puede perder... y lo pongo en castellano para que todo el que lo precise pueda saber que existe tal persona como este gran maestro. Leer. mirar vídeos, mirar la película... no tiene desperdicio alguno!

EL GRAN CARLOS GONZALEZ que escribió el libro VIENTITRÉS MAESTROS DE CORAZÓN", del cual se ha hecho una pelicula recién estrenada...ENTRE MAESTROS.


SI QUERÉIS SABER MÁS... CONSULTAR UNO DE SUS BLOGS:


dissabte, 20 d’abril del 2013

PRESENTACIONS SANT JORDI

Ara toca el torn a algunes presentacions que expliquen que es fa el dia de la diada de sant Jordi... i també algun que altre muntatge amb la llegenda!


FOTOS DE LES PARADES AL CARRER: SANT JORDI A L'ABRIL, LLIBRES I ROSES MIL!
LA LLEGENDA DE SANT JORDI AMB MOLTES IL·LUSTACIONS
CONTE DE L'EDITORIAL CRUÏLLA AMB IMATGES


VIDEOS PER VEURE EL DIA DE SANT JORDI


A la meva escola tinc la sort de tenir un canó a l'aula per a projectar tot el que vulgui... el dia de sant Jordi farem una sèrie d'activitats amb tots els nens i les nenes d'educació infantil... i una d'elles serà veure aquest vídeos que tracten de diferents maneres la LLEGENDA DE SANT JORDI. Us els comparteixo per si algú de vosaltres els vol utilitzar...


LA CANÇÓ DEL PAÍS DE XAUXA  

 UNA VERSIÓ QUE HAN FET UN GRUP D'ANIMACIÓ ANOMENAT Ambäukatunàbia

UN CONTE PER A LLEGIR I ESCOLTAR UNA BONA MÚSICA (per a cicle inicial)
   

LA LLEGENDA DE SANT JORDI (un conte amb titelles)  

LA LLEGENDA DE SANT JORDI (amb playmobil)  

 LA LLEGENDA DE SANT JORDI AMB LES 3 BESSONES  

 UN MUNTATGE DE LA CANÇÓ "SANT JORDI NO TENIA CAP SOLDAT"

dissabte, 6 d’abril del 2013

material de primavera

Hola! Avui us deixo la dita correponent al mes d'abril i l'endevinalla, el poema i la cançó de l'estació en que estem! si, si! ja som a la primavera!!

dimecres, 3 d’abril del 2013

dilluns, 1 d’abril del 2013

RECULL DE ROSES DE SANT JORDI!

Fa un any vam iniciar un treball amb l'ajuda de molt@s de vosaltres... Va ser el recull de propostes de roses de Sant Jordi. Ara que torna a acostar-se el moment de fer-les amb els nostres nens i nenes, us poso l'enllaç al document que vam fer per tal que el pogueu consultar o per si algú vol participar amb alguna proposta que encara no estigui.
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Atw1UQArsgj-dHNpcHVITGp0M1N2d296X25aenNweUE&usp=sharing
Va ser el fruit de tot un treball que vam fer gràcies a la col·laboració sobretot de l'Estrella Vilar i la Laura Tudón que van ajudar-me a fer la difussió i van crear el document.

Per cert! al final es van decidir a recopilar-ho tot en aquest symbaloo creat pel racó de Ses Nostres Idees. (sinó els coneixeu, que ho dubto, us recomano que els visiteu perquè són blocs fantàstics!) Us el comparteixo també!

Espero que us sigui útil!